زخم معده و مشاوره با دکتر آنلاین گوارش

زخم معده و مشاوره با دکتر آنلاین گوارش

فهرست مطالب

یکی از شایعترین مشکلاتی که طی درخواست دکتر آنلاین گوارش مطرح می گردد، زخم معده یا زخم اثنی عشر می باشد. سالانه حدود 4 میلیون نفر در دنیا به زخم های گوارشی مبتلا می گردند؛ به طوری که احتمال ابتلا به این بیماری حدود 5 الی 10 درصد طی زندگی هر فرد تخمین زده شده است. برخلاف زخم اثنی، زخم معده می تواند خطرناک و مشکل ساز باشد، لذا باید حتما تحت نظر دکتر آنلاین گوارش به طور کامل درمان و سپس پیگیری گردد.

به زخم باز در قسمت های فوقانی دستگاه گوارش (معده یا قسمت های اولیه روده)، زخم گوارشی (Peptic ulcer disease) گفته می شود. به طور کلی زخم های گوارشی به 2 دسته تقسیم می گردند:

  • زخم معده: در دیواره معده ایجاد می گردد.
  • زخم اثنی عشر یا دئودنوم: در قسمت ابتدایی روده باریک ایجاد می گردد.

اگرچه زخم های گوارشی ممکن است به طور خود به خودی و بدون نیاز به درمان اختصاصی نیز بهبود یابند، اما مشاوره با دکتر آنلاین گوارش و شروع درمان در اکثر موارد غیرقابل اجتناب به نظر می رسد.

 

درمان زخم معده و مشاوره با دکتر آنلاین گوارش
درمان زخم معده و مشاوره با دکتر آنلاین گوارش

 

 علائم زخم معده

زخم معده ممکن است کاملا بدون علامت یا بسیار پر سر و صدا و نیازمند مشاوره فوری با دکتر آنلاین گوارش باشد. شایع ترین علائم زخم معده عبارتند از:

  • احساس درد یا سوزش در قسمت فوقانی شکم
  • احساس سیری زودرس پس از صرف مقدار کمی از غذا
  • احساس درد، نفخ شکم و یا آروغ زدن به دنبال صرف غذا
  • احساس تهوع
  • استفراغ
  • خون در مدفوع (منجر به سیاه و قیری رنگ شدن مدفوع می گردد)

درد زخم معده اغلب با فاصله کمی از غذا خوردن تشدید می یابد، ولی درد در زخم اثنی عشر اغلب شب ها و چندین ساعت پس از صرف غذا رخ می دهد. مشاوره با دکتر آنلاین گوارش در صورت بروز هر یک از علائم فوق، کمک کننده می باشد.

 

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

 

 چه کسانی به زخم معده مبتلا می شوند؟

در صورت ترشح بیش از حد اسید در معده و یا به دنبال آسیب لایه پوشاننده دیواره دستگاه گوارش، زخم معده ایجاد می گردد. به طور کلی احتمال ابتلا به زخم معده و درخواست مشاوره با دکتر آنلاین گوارش در افراد زیر نسبت به سایر افراد بیشتر می باشد:

 عفونت معده

باکتری هلیکوباکتر پیلوری در معده بسیاری از افراد زندگی می کند. این باکتری در برخی از افراد بدون علامت می باشد ولی در برخی افراد نیز به دلیل افزایش ترشح اسید معده، التهاب جدار پوشاننده معده و آسیب به مخاط آن منجر به افزایش احتمال ابتلا به زخم معده می گردد.

 داروها

مصرف برخی داروها مانند آسپرین، ناپروکسن، ژلوفن و بروفن ممکن است با آسیب به جدار پوشاننده معده همراه باشد. خطر بروز زخم معده در این افراد با طول مدت مصرف دارو، مقدار مصرف و نوع دارو مرتبط می باشد.

ژنتیک

بروز زخم معده در افراد با سابقه بروز زخم معده در اقوام درجه یک، افزایش می یابد. به همین دلیل است که به طور مثال یک فرد با عفونت معده به زخم مبتلا می گردد و یک نفر دیگر خیر!

 سیگار و الکل

اگرچه که مصرف الکل به طور مستقیم منجر به آسیب به معده نمی گردد، اما در صورت بروز زخم معده، بهبود آن را با تاخیر مواجه می سازد. احتمال بروز زخم معده در افراد سیگاری نیز بیشتر از سایر افراد می باشد.

تغذیه

اگرچه که مصرف برخی غذاها با احساس ناراحتی معده همراه هستند، ولی رابطه مستقیمی بین تغذیه و بروز زخم معده ثابت نشده است. البته که رعایت رژیم غذایی سالم حاوی انواع میوه ها و سبزیجات و رژیم غذایی پرفیبر از نقش موثری در پیشگیری از ابتلا به زخم معده برخوردار می باشد.

 استرس

برخی تحقیقات نشان داده اند که بروز زخم معده در افرادی که زندگی پراسترس و اضطرابی دارند، بیشتر از سایر افراد می باشد. همچنین بروز زخم معده در افراد افسرده نیز نسبت به افراد با روحیه خوب و شاداب بیشتر می باشد.

مشاوره با دکتر آنلاین گوارش از نقش مفیدی در شناسایی عوامل خطر زخم معده و برطرف کردن آن ها پیش از بروز عوارض زخم برخوردار می باشد.

مهم: مطالعه مقاله عوارض استرس

 

عوارض زخم معده
عوارض زخم معده

 

 عوارض زخم معده

اگرچه که درمان صحیح زخم معده توسط دکتر آنلاین گوارش در اکثر موارد منجر به بهبودی کامل آن می گردد، اما گاهی نیز ممکن است عوارض زخم معده در برخی افراد بروز پیدا کنند. عوارض زخم معده در افراد مختلف برحسب اندازه زخم، محل آن، سن و وضعیت سلامتی کلی متغیر می باشد. به طور کلی مهم ترین عوارض زخم معده عبارتند از:

  • خونریزی: در افراد با سن بالا بیشتر رخ می دهد.
  • پارگی دیواره معده: با درد شدید و ناگهانی شکم با انتشار به شانه ها همراه می باشد. پارگی دیواره معده یک اورژانس پزشکی محسوب می گردد، و در صورت شک به آن باید مشاوره با دکتر آنلاین گوارش در اسرع وقت برای انتقال به بیمارستان صورت پذیرد.
  • انسداد خروجی معده: اغلب با احساس تهوع و استفراغ زودرس پس از صرف غذا تشخیص داده می شود. احساس سیری زودرس پس از غذا نیز شایع می باشد.

 

یکی از خدمات فوق‌العاده سامانه از پزشک که باعث محبوبیت آن در بین بیماران و پزشکان عزیز شده است امکان دریافت ویزیت پزشک آنلاین و یا مشاوره پزشک تصویری می‌باشد در واقع سامانه ازپزشک با قرار دادن این خدمات ارزشمند در سامانه خود باعث شده تا در هر مکانی و هر زمانی بتوانید به راحتی از این خدمات استفاده نمائید. فقط کافی است همین الان اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات این مجموعه برخوردار شوید.

 

تشخیص زخم معده توسط دکتر آنلاین گوارش

علائم زخم معده ممکن است با رفلاکس اسید و یا بیماری های کیسه صفرا اشتباه گرفته شوند. مشاوره با دکتر آنلاین گوارش در تشخیص صحیح زخم معده و افتراق آن با سایر علل کمک کننده می باشد. دکتر گوارش ممکن است از روش های زیر برای تشخیص زخم معده و بررسی علت آن استفاده نماید:

  • آندوسکوپی: رویت معده و نمونه برداری از سطح آن از طریق عبور لوله ای کوچک از طریق دهان به دستگاه گوارش، در تشخیص زخم معده کمک کننده می باشد.
  • بلع باریوم: امروزه به ندرت استفاده می شود.
  • بررسی عفونت معده: از طریق آزمایش مدفوع، آزمایش خون و یا تست تنفسی تشخیص داده می شود. در تمام افراد مبتلا به زخم معده، بررسی از نظر عفونت معده باید انجام گردد.

مطالعه مقاله رفلاکس اسید معده پیشنهاد می شود.

 

تشخیص زخم معده توسط دکتر آنلاین گوارش
تشخیص زخم معده توسط دکتر آنلاین گوارش

 

درمان زخم معده توسط دکتر آنلاین گوارش

پیش از شروع درمان، باید ابتدا علت ابتلا به زخم معده توسط دکتر آنلاین گوارش مشخص گردد. مهم ترین اقدامات جهت درمان زخم معده عبارتند از:

 درمان عفونت معده

در صورت مثبت گزارش شدن میکروب معده، باید درمان مناسب توسط آنتی بیوتیک ها و داروهای مهارکننده اسید معده به مدت 2 هفته آغاز گردد. پس از اتمام درمان نیز باید مجددا آندوسکوپی و نمونه برداری از زخم معده جهت اطمینان از بهبود کامل زخم، انجام گردد.

 درمان دارویی زخم معده

مصرف داروهای مهارکننده اسید معده مانند امپرازول، پنتوپرازول، لانزوپرازول، اس امپرازول و یا داروهای ضعیف تر مانند فاموتیدین و سایمتیدین نقش موثری در درمان زخم معده و جلوگیری از بروز عوارض آن یفا می کنند. اغلب حداقل 4 الی 6 هفته درمان توسط دکتر آنلاین گوارش توصیه می گردد. البته در برخی موارد نیز درمان به مدت طولانی ادامه می یابد.

اصلاح سبک زندگی

اصلاح سبک زندگی، اولین قدم جهت بهبود زخم معده می باشد. اقداماتی از جمله قطع داروهای مسبب در صورت امکان، قطع سیگار و پرهیز از نوشیدن الکل نقش موثری در بهبود سریع تر زخم معده و جلوگیری از بروز عوارض آن ایفا می کنند.

پیشنهاد ویژه: مطالعه مقاله بهترین لیست پزشکان فوق تخصص گوارش در ایران 

 

منابع علمی این مطلب

2 پاسخ

  1. سلام
    من زخم روده دارم مرحله دوم داروهام و خوردم الان چن هفتس خودسرانه قط کردم خوردن داروها رو ایا ممکنه بشه سرطان؟

    1. سلام بر شما
      بستگی داره زخم درکجای روده باشد و ویژگی های زخم به چه صورت باشد. اگر در اول روده یعنی اثناعشر هست معمولا خوش خیم هستند و احتمالا سرطانی شدن زخم کم هست. ولی باز هم به محل دقیق زخم بستگی دارد حتماً با پزشک متخصص داخلی مشورت نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که به دنبال آن هستید تایپ کنید