نفرولوژی (کلیه و مجاری ادرار)

علائم و درمان بیماری HSP با ویزیت در منزل

علائم و درمان بیماری HSP با ویزیت در منزل

درمان بيماری HSP با ويزيت در منزل

بیماری HSP که با نام پورپورای هنوخ شونلین هم شناخته می شود، یک واسکولیت عروق کوچک است که با پتشی و پورپورای قابل لمس، دردهای مفصلی، علائم و نشانه های گوارشی، و درگیری کلیه بصورت گلومرولونفریت مشخص می شود. این بیماری که بیشتر بر روی شکم و اندام های تحتانی توزیع شده است در کودکان دیده می شود و سن شیوع آن بین ۴ تا ۷ سالگی است. با این حال بیماری HSP در نوزادان، شیرخواران و بزرگسالان نیز ممکن است دیده شود. پورپورا هنوخ شوئن لاین بیماری نادری نیست، در یک بررسی این بیماری مسئول ۲۴-۵ مورد بستری در سال در یک بیمارستان کودکان بود. شیوع بیماری در پسران بیشتر از دختران است. همچنین این بیماری در فصل بهار شایع تر بوده و آنها را درگیر می کند. ما در این مطلب، به علائم و درمان بیماری HSP  با ویزیت در منزل می پردازیم. کافیست برای داشتن ویزیت در منزل، اپلیکیشن ازپزشک را نصب کنید و یا با تیم پشتیبانی مجموعه تماس بگیرید.

 

علائم پورپورای هنوخ شونلین یا HSP

در کودکان مبتلا به بیماری پورپورا هنوخ شوئن لاین، پورپورای قابل لمس دیده می شود. مهم ترین علامت این بیماران هم درد مفاصل است. از علائم این بیماری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. درگیری دشتگاه گوارش. بیماری دستگاه گوارش در پورپورای هنوخ شوئن لاینی در تقریبا ۷۰ درصد از کودکان مبتلا به این واسکولیت دیده می شود. همچنین با درد شکم همراه با تهوع، استفراغ، اسهال یا یبوست مشخص می شود و معمولا با دفع خون و مدفوع خونی همراه است.
  2. درگیری کلیه. درگیری کلیوی در پورپورا هنوخ شوئن لاین در ۱۰ تا ۵۰ درصد از بیماران روی می دهد و معمولا با گلومرولونفریت خفیف، که منجر به پروتئینوری (پروتئین در ادرار) و خون ادراری (هماچوری) میکروسکوپی همراه با کست های گلبول های قرمز (RBC) ها در بیشتر بیماران مشخص می شود. کلیوی در بزرگسالان شایع تر و شدیدتر است، با این حال، بیماری کلیوی در بزرگسالان ممکن است سیری پنهانی تر و موذی تر داشته و بنابراین نیازمند پیگیری دقیق باشد.
  3. علائم پوستی. که البته این نوع در بزرگسالان بیشتر است. مهم ترین علامت پوستی پورپورای هنوخ شوئن لاین ایجاد پتشی و پورپورای پوستی قابل لمس می باشد.

پیشنهاد مقاله:  ویزیت دکتر در منزل برای کودکان

 

تشخیص بیماری HSP

تشخیص بیماری HSP

 

تشخیص HSP

پزشک معالج در زمان ویزیت در منزل احتمالا در صورت وجود راش، درد مفصل و علائم گوارشی بیماری پورپورا هنوخ شوئن لاین را تشخیص می دهد. اگر برخی از این علائم وجود نداشته باشد ممکن است برخی تست های زیر را درخواست کند:

  • تست های آزمایشگاهی
  • آزمایش خون
  • آزمایش ادرار
  • بیوپسی

پیشنهاد ویژه: مطالعه مقاله انواع بیماری های خون از زبان پزشک متخصص داخلی

تشخیص پورپورای هنوخ شوئن لاین بر اساس علائم و نشانه های بیماری است. نمونه بیوپسی پوست می تواند در تأیید واسکولیت لکوسیتوکلاستی همراه با رسوب IgA و C3 از طریق ایمونوفلوئورسانس سودمند باشد. نمونه برداری از کلیه هم به ندرت برای تشخیص بیماری مورد نیاز است، اما می تواند در برخی بیماران اطلاعاتی در اختیار بگذارد که در تعیین بیماری اهمیت دارد.

نشانه های آزمایشگاهی معمولا موارد زیر را نشان می دهد:

 

  1. لکوسیتوز خفیف
  2. میزان پلاکت های نرمال
  3. ائوزینوفیلی
  4. اجزای کمپلمان سرم طبیعی هستند.
  5. تقریبا سطح IgA در نیمی از بیماران افزایش پیدا می کند

 

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

 

درمان بیماری HSP

خوشبختانه مرگ و میر با این بیماری بسیار نادر است. با این حال تنها یک کودک از ۵ کودک به سوی بیماری کلیوی پیشرفته حرکت می کنند و ممکن است دچار نارسایی کلیوی شوند. در کل بیشتر بیماران به طور کامل بهبود می یابند، و برخی از آنان به درمان نیاز ندارند. لازم به ذکر است که  درمان در بزرگسالان و کودکان یکسان است.

هنگامی که درمان واسکولیت با گلوکوکورتیکوئید مورد نیاز باشد، استفاده از پردنیزون یا پردنیزولون با دوز ۱mg/ kg در روز و سپس کاهش میزان آن برحسب پاسخ بیمار به درمان، در کاهش ادم بافتی، درد مفصل و ناراحتی شکم سودمند است. بیماران مبتلا به گلومرولونفریت به سرعت پیشرونده (RPGN) از تعویض مفرط پلاسما همراه با داروهای سیتوتوکسیک سود می برند. برای درمان بیماری HSP  ، حتما ویزیت در منزل داشته باشید و زیر نظر بهترین پزشکان مجموعه درمان شوید.

 

درمان پورپورا هنوخ شوئن لاین

درمان پورپورا هنوخ شوئن لاین

 

عوارض بیماری HSP

در اغلب بیماران علائم بیماری ظرف یک ماه بهبود می یابد و مشکلاتی بر جا نمی گذارد. اما احتمال عود آن نیز نسبتا شایع است و می تواند نگران کننده باشد. با این حال این بیماری هم عوارضی دارد که در ادامه عنوان می کنیم:

آسیب کلیوی: آسیب جدی بیماری پورپورا هنوخ شوئن لاین، آسیب کلیوی در آنهاست . این ریسک در افراد بالغ شایع تر از کودکان است و می تواند نگران کننده باشد. بسته به موقعیت نیز، ممکن است اسیب آن به اندازه ای باشد که نیاز به پیوند کلیه و دیالیز وجود داشته باشد.

انسداد روده ای: در موارد نادر بیماری پورپورا هنوخ شوئن لاین می تواند Intussusceptions را در پی داشته باشد؛ شرایطی که در آن بخشی از روده به دور خود می پیچد و مانع از حرکت مواد درون روده می شود.

پیشنهاد مقاله: تعرفه ویزیت آنلاین در منزل در سال ۱۴۰۲

 

 

منابع علمی این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.