انواع بیماری های خون از زبان پزشک متخصص داخلی

پزشک متخصص داخلی

فهرست مطالب

اختلالات سلول های خونی چیست؟ اختلال سلول‌های خونی وضعیتی است که در آن مشکلی در گلبول‌های قرمز، گلبول‌های سفید خون یا سلول‌های کوچکتر به نام پلاکت‌ها وجود دارد که برای تشکیل لخته بسیار مهم هستند. هر سه نوع سلول در مغز استخوان، که بافت نرم درون استخوان‌های شماست، تشکیل می‌شوند. گلبول های قرمز خون، اکسیژن را به اندام ها و بافت های بدن شما منتقل می کنند. گلبول های سفید به بدن شما کمک می کنند تا با عفونت ها مبارزه کند. پلاکت ها به لخته شدن خون شما کمک می کنند. اختلالات سلول های خونی تشکیل و عملکرد یک یا چند نوع از این نوع سلول های خونی را مختل می کند.در این مقاله از دید پزشک متخصص داخلی با بیماری های خون آشنا می شویم.

پیشنهاد ویژه: مطالعه مقاله صرفه جویی در زمان با دانلود اپلیکیشن ازپزشک

 

علائم اختلالات سلول های خونی چیست؟

علائم بسته به نوع اختلال سلول های خونی متفاوت خواهد بود.

علائم شایع اختلالات گلبول قرمز عبارتند از:

  • خستگی
  • تنگی نفس
  • مشکل تمرکز ناشی از کمبود خون اکسیژن دار در مغز
  • ضعف عضلانی
  • ضربان قلب تند

 

علائم شایع اختلالات گلبول های سفید عبارتند از:

  • عفونت های مزمن
  • خستگی
  • کاهش وزن غیر قابل توضیح
  • کسالت یا احساس عمومی ناخوشی

 

علائم شایع اختلالات پلاکتی عبارتند از:

  • بریدگی ها یا زخم هایی که خوب نمی شوند یا دیر التیام می یابند
  • خونی که پس از جراحت یا بریدگی لخته نمی شود
  • پوستی که به راحتی کبود می شود
  • خونریزی بینی بدون دلیل یا خونریزی از لثه

 

هرکدام از علایم گفته شده اگر در شما دیده می شود با پزشک متخصص داخلی صحبت کنید.

 

انواع بیماری های خون از زبان پزشک متخصص داخلی
انواع بیماری های خون از زبان پزشک متخصص داخلی

 

اختلالات گلبول های قرمز از دید پزشک متخصص داخلی:

کم خونی یکی از انواع اختلالات گلبول قرمز است. کمبود آهن معدنی در خون شما معمولا باعث این اختلال می شود. بدن شما برای تولید پروتئین هموگلوبین به آهن نیاز دارد که به گلبول های قرمز خون (RBC) کمک می کند تا اکسیژن را از ریه ها به بقیه بدن منتقل کنند. انواع مختلفی از کم خونی وجود دارد.

 

کم خونی ناشی از فقر آهن:

کم خونی ناشی از فقر آهن زمانی رخ می دهد که بدن شما آهن کافی نداشته باشد. ممکن است احساس خستگی و تنگی نفس کنید زیرا گلبول های قرمز شما اکسیژن کافی را به ریه های شما حمل نمی کنند. مصرف مکمل آهن معمولا این نوع کم خونی را درمان می کند

 

کم خونی آپلاستیک:

کم خونی آپلاستیک یک بیماری نادر اما جدی است که در آن مغز استخوان شما به اندازه کافی سلول های خونی جدید تولید نمی کند. این می تواند به طور ناگهانی یا آهسته و در هر سنی رخ دهد. ممکن است احساس خستگی و ناتوانی در مقابله با عفونت ها یا خونریزی های کنترل نشده را در شما ایجاد کند.

 

کم خونی همولیتیک خودایمنی (AHA):

کم خونی همولیتیک خودایمنی (AHA) باعث می شود سیستم ایمنی بدن شما سریعتر از بدن شما گلبول های قرمز را از بین ببرد. این باعث می شود گلبول های قرمز بسیار کمی داشته باشید.

 

کم خونی داسی شکل:

کم خونی داسی شکل (SCA) نوعی کم خونی است که نام خود را از شکل داسی شکل غیرمعمول گلبول های قرمز گرفته است. به دلیل یک جهش ژنتیکی، گلبول های قرمز خون افراد مبتلا به کم خونی داسی شکل حاوی مولکول های هموگلوبین غیرطبیعی است که آنها را سفت و منحنی می کند. گلبول های قرمز داسی شکل نمی توانند به اندازه گلبول های قرمز معمولی اکسیژن را به بافت های شما منتقل کنند. آنها همچنین ممکن است در رگ های خونی شما گیر کرده و جریان خون را به اندام های شما مسدود کنند.

اگر مشکوک به کم خونی هستید از پزشک متخصص داخلی برای تشخیص نوع کم خونی خود کمک بگیرید.

 

تصویر دکتر سیده آناهیتا انوری

سیده آناهیتا انوری

داخلی

تصویر دکتر مهدی جهانگیری

مهدی جهانگیری

داخلی

تصویر دکتر مریم پورکار جدید

مریم پورکار جدید

داخلی

تصویر دکتر سیده مهنوش سالم

سیده مهنوش سالم

داخلی

تصویر دکتر اعظم موحدی

اعظم موحدی

داخلی

تصویر دکتر معصومه پولادی

معصومه پولادی

داخلی

تصویر دکتر محمدجواد میردامادی

محمدجواد میردامادی

داخلی

تصویر دکتر گل شید اجلالی

گل شید اجلالی

داخلی

تصویر دکتر آروین امیری

آروین امیری

داخلی

تصویر دکتر مسعود حسینی

مسعود حسینی

داخلی

تصویر دکتر مهتاب رنگ چی

مهتاب رنگ چی

داخلی

تصویر دکتر غزل اسدی گرمارودی

غزل اسدی گرمارودی

داخلی

تصویر دکتر امیر حسین شکروی

امیر حسین شکروی

داخلی

تصویر دکتر امید عبداللهی

امید عبداللهی

داخلی

تصویر دکتر آذین پیکری

آذین پیکری

داخلی

تصویر دکتر الناز صاحبی راغب

الناز صاحبی راغب

داخلی

تصویر دکتر امید نعمتی

امید نعمتی

داخلی

تصویر دکتر حفیظی لطف آبادی

حفیظی لطف آبادی

داخلی

تصویر دکتر علی اکبر قربانی

علی اکبر قربانی

داخلی

تصویر دکتر احمد خطیبی نژاد

احمد خطیبی نژاد

داخلی

 

تالاسمی:

تالاسمی گروهی از اختلالات خونی ارثی است. این اختلالات ناشی از جهش های ژنتیکی است که از تولید طبیعی هموگلوبین جلوگیری می کند. وقتی گلبول های قرمز هموگلوبین کافی نداشته باشند، اکسیژن به تمام قسمت های بدن نمی رسد. سپس اندام ها به درستی عمل نمی کنند. این اختلالات می تواند منجر به موارد زیر شود:

  • بدشکلی های استخوانی
  • طحال بزرگ شده
  • مشکلات قلبی
  • تاخیر در رشد و تکامل در کودکان

 

پلی سیتمی ورا:

پلی سیتمی یک سرطان خون است که در اثر جهش ژنی ایجاد می شود. اگر پلی سیتمی دارید، مغز استخوان شما تعداد زیادی گلبول قرمز می سازد. این امر باعث می شود که خون شما غلیظ شود و کندتر جریان یابد و شما را در معرض خطر لخته شدن خون قرار می دهد که می تواند باعث حمله قلبی یا سکته شود. درمان شامل فلبوتومی یا برداشتن خون از وریدها و دارو است.

یک پزشک متخصص داخلی متبحر برای شناخت و درمان بیماری های گلبول قرمز خود داشته باشید.

 

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

 

اختلالات گلبول های سفید از دید پزشک متخصص داخلی:

 

گلبول های سفید (لکوسیت ها) به دفاع از بدن در برابر عفونت و مواد خارجی کمک می کنند. اختلالات گلبول های سفید می تواند بر پاسخ ایمنی بدن و توانایی بدن برای مبارزه با عفونت تأثیر بگذارد. این اختلالات می تواند هم بزرگسالان و هم کودکان را تحت تاثیر قرار دهد.

 

لنفوم:

لنفوم یک سرطان خون است که در سیستم لنفاوی بدن ایجاد می شود. گلبول های سفید شما تغییر می کنند و خارج از کنترل رشد می کنند. لنفوم هوچکین و لنفوم غیر هوچکین دو نوع عمده لنفوم هستند.

 

سرطان خون یا لوسمی ها:

لوسمی سرطان خون است که در آن گلبول های سفید بدخیم در داخل مغز استخوان بدن شما تکثیر می شوند. لوسمی ممکن است حاد یا مزمن باشد. لوسمی مزمن کندتر پیشرفت می کند.

 

سندرم میلودیسپلاستیک (MDS)

سندرم میلودیسپلاستیک (MDS) وضعیتی است که بر گلبول های سفید خون در مغز استخوان شما تأثیر می گذارد. بدن سلول های نابالغ زیادی تولید می کند که به آن بلاست می گویند. سندرم میلودیسپلاستیک ممکن است به آرامی یا بسیار سریع پیشرفت کند. گاهی منجر به سرطان خون می شود.

 

پزشک متخصص داخلی و تشخیص بیماری های خون
پزشک متخصص داخلی و تشخیص بیماری های خون

 

اختلالات پلاکتی از دید پزشک متخصص داخلی:

پلاکت های خون اولین پاسخ دهنده در هنگام بریدگی یا آسیب دیگر هستند. آنها در محل آسیب جمع می شوند و یک پلاگ موقت برای توقف از دست دادن خون ایجاد می کنند. اگر اختلال پلاکتی دارید، از دید پزشک متخصص داخلی خون شما یکی از سه ناهنجاری زیر را دارد:

 

پلاکت کافی نیست

داشتن پلاکت بسیار کم بسیار خطرناک است زیرا حتی یک آسیب کوچک می تواند باعث از دست دادن خون جدی شود.

پلاکت خیلی زیاد

اگر تعداد پلاکت‌های خون شما بیش از حد باشد، لخته‌های خون می‌توانند تشکیل شوند و یک شریان اصلی را مسدود کنند و باعث سکته یا حمله قلبی شوند.

پلاکت هایی که به درستی لخته نمی شوند

گاهی اوقات، پلاکت های تغییر شکل یافته نمی توانند به سایر سلول های خونی یا دیواره رگ های خونی شما بچسبند و بنابراین نمی توانند به درستی لخته شوند. این  می تواند منجر به از دست دادن خون خطرناک شود.

اختلالات پلاکتی در درجه اول ژنتیکی هستند، به این معنی که ارثی هستند. برخی از این اختلالات عبارتند از:

 

بیماری فون ویلبراند

بیماری فون ویلبراند شایع ترین اختلال خون ریزی ارثی است. این به دلیل کمبود پروتئینی است که به لخته شدن خون شما کمک می کند، به نام فاکتور فون ویلبراند (VWF).

 

هموفیلی

هموفیلی احتمالاً شناخته شده ترین اختلال لخته شدن خون است. تقریباً همیشه در مردان رخ می دهد. جدی ترین عارضه هموفیلی خونریزی زیاد و طولانی مدت است. این خونریزی می تواند در داخل یا خارج از بدن شما باشد. خونریزی می تواند بدون هیچ دلیل مشخصی شروع شود. درمان شامل هورمونی به نام دسموپرسین برای نوع خفیف A است که می‌تواند باعث ترشح بیشتر فاکتور انعقادی کاهش یافته و تزریق خون یا پلاسما برای انواع B و C شود.

 

ترومبوسیتمی اولیه

ترومبوسیتمی اولیه یک اختلال نادر است که می تواند منجر به افزایش لخته شدن خون شود. این شما را در معرض خطر بیشتری برای سکته مغزی یا حمله قلبی قرار می دهد. این اختلال زمانی رخ می دهد که مغز استخوان شما پلاکت های زیادی تولید کند.

 

یکی از خدمات فوق‌العاده سامانه از پزشک که باعث محبوبیت آن در بین بیماران و پزشکان عزیز شده است امکان دریافت ویزیت پزشک آنلاین و یا مشاوره پزشک تصویری می‌باشد در واقع سامانه ازپزشک با قرار دادن این خدمات ارزشمند در سامانه خود باعث شده تا در هر مکانی و هر زمانی بتوانید به راحتی از این خدمات استفاده نمائید. فقط کافی است همین الان اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات این مجموعه برخوردار شوید.

 

اختلالات عملکرد پلاکتی اکتسابی

برخی داروها و شرایط پزشکی نیز می توانند بر عملکرد پلاکت ها تأثیر بگذارند. مطمئن شوید که تمام داروهای خود را با پزشک متخصص داخلی خود هماهنگ کنید. انجمن هموفیلی کانادا (CHA) هشدار می دهد که داروهای رایج زیر ممکن است بر پلاکت ها تأثیر بگذارند، به خصوص اگر طولانی مدت مصرف شوند.

 

  • آسپرین
  • ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs)
  • برخی از آنتی بیوتیک ها
  • داروهای قلب
  • رقیق کننده های خون
  • داروهای ضد افسردگی
  • داروهای بیهوشی
  • آنتی هیستامین ها

 

اختلالات سلول های خونی
اختلالات سلول های خونی

 

اختلالات سلول های پلاسما از دید پزشک متخصص داخلی:

نواع زیادی از اختلالات وجود دارد که بر سلول‌های پلاسما، نوع گلبول‌های سفید خونی که آنتی‌بادی می‌سازند، تأثیر می‌گذارند. این سلول ها برای توانایی بدن شما در دفع عفونت و بیماری بسیار مهم هستند.

 

میلوم سلول پلاسما

میلوم سلول های پلاسما یک سرطان خون نادر است که در سلول های پلاسما در مغز استخوان ایجاد می شود. سلول‌های پلاسما بدخیم در مغز استخوان تجمع می‌یابند و تومورهایی به نام پلاسماسیتوما را تشکیل می‌دهند که عموماً در استخوان‌هایی مانند ستون فقرات، باسن یا دنده‌ها هستند. سلول های پلاسما غیر طبیعی آنتی بادی های غیر طبیعی به نام پروتئین های مونوکلونال (M) تولید می کنند. این پروتئین ها در مغز استخوان انباشته می شوند و پروتئین های سالم را از بین می برند. این می تواند منجر به غلیظ شدن خون و آسیب کلیه شود. علت میلوم سلول پلاسما ناشناخته است.

 

اختلالات سلولی چگونه تشخیص داده می شود؟

پزشک متخصص داخلی شما ممکن است چندین آزمایش از جمله شمارش کامل خون (CBC) را برای تعیین تعداد از هر نوع سلول خونی تجویز کند. پزشک شما همچنین ممکن است دستور بیوپسی مغز استخوان را بدهد تا ببیند آیا سلول های غیرطبیعی در مغز شما در حال رشد است یا خیر. این شامل برداشتن مقدار کمی از مغز استخوان برای آزمایش است.

 

گزینه های درمانی برای اختلالات سلول های خونی چیست؟

برنامه درمانی شما به علت بیماری، سن و وضعیت کلی سلامتی شما بستگی دارد. پزشک متخصص داخلی شما ممکن است از ترکیبی از درمان ها برای کمک به اصلاح اختلال سلول های خونی شما استفاده کند.

مطالعه مقاله مشاوره آنلاین به صورت صوتی پیشنهاد می شود.

 

دارو

برخی از گزینه های دارویی شامل داروهایی مانند Nplate (romiplostim) برای تحریک مغز استخوان برای تولید پلاکت های بیشتر در اختلال پلاکتی است. برای اختلالات گلبول های سفید، آنتی بیوتیک ها می توانند به مبارزه با عفونت ها کمک کنند. مکمل های غذایی مانند آهن و ویتامین B-9 یا B-12 می توانند کم خونی ناشی از کمبود را درمان کنند. ویتامین B-9 همچنین فولات نامیده می شود و ویتامین B-12 نیز به عنوان کوبالامین شناخته می شود.

 

عمل جراحی

پیوند مغز استخوان ممکن است مغز استخوان آسیب دیده را ترمیم یا جایگزین کند. این شامل انتقال سلول های بنیادی، معمولاً از یک اهداکننده، به بدن شما برای کمک به مغز استخوان شما برای شروع تولید سلول های خونی طبیعی است. انتقال خون گزینه دیگری برای کمک به جایگزینی سلول های خونی از دست رفته یا آسیب دیده است. در طول انتقال خون، شما یک تزریق خون سالم از یک اهدا کننده دریافت می کنید.

 

هر دو روش برای موفقیت نیاز به معیارهای خاصی دارند. اهداکنندگان مغز استخوان باید تا حد امکان مطابقت داشته باشند یا به مشخصات ژنتیکی شما نزدیک باشند. برای انتقال خون نیاز به اهداکننده ای با گروه خونی سازگار است.

 

درمان بیماری های خون با پزشک متخصص داخلی
درمان بیماری های خون با پزشک متخصص داخلی

 

چشم انداز بلند مدت چیست؟

تنوع اختلالات سلول های خونی به این معنی است که تجربه شما از زندگی با یکی از این شرایط ممکن است با شخص دیگری بسیار متفاوت باشد. تشخیص و درمان به موقع بهترین راه برای اطمینان از داشتن زندگی سالم و کامل با اختلال سلول های خونی است.

 

عوارض جانبی مختلف درمان ها بسته به فرد متفاوت است. گزینه های خود را بررسی کنید و با پزشک متخصص داخلی خود صحبت کنید تا درمان مناسب برای شما پیدا کند.

 

یافتن یک مشاور برای کمک به شما برای مقابله با هر گونه استرس عاطفی در مورد اختلال سلول های خونی نیز مفید است.

مطالعه مقاله ویزیت در منزل شبانه روزی برای معاینه پیشنهاد می شود.

 

تصویر دکتر سیده آناهیتا انوری

سیده آناهیتا انوری

داخلی

تصویر دکتر مهدی جهانگیری

مهدی جهانگیری

داخلی

تصویر دکتر مریم پورکار جدید

مریم پورکار جدید

داخلی

تصویر دکتر سیده مهنوش سالم

سیده مهنوش سالم

داخلی

تصویر دکتر اعظم موحدی

اعظم موحدی

داخلی

تصویر دکتر معصومه پولادی

معصومه پولادی

داخلی

تصویر دکتر محمدجواد میردامادی

محمدجواد میردامادی

داخلی

تصویر دکتر گل شید اجلالی

گل شید اجلالی

داخلی

تصویر دکتر آروین امیری

آروین امیری

داخلی

تصویر دکتر مسعود حسینی

مسعود حسینی

داخلی

تصویر دکتر مهتاب رنگ چی

مهتاب رنگ چی

داخلی

تصویر دکتر غزل اسدی گرمارودی

غزل اسدی گرمارودی

داخلی

تصویر دکتر امیر حسین شکروی

امیر حسین شکروی

داخلی

تصویر دکتر امید عبداللهی

امید عبداللهی

داخلی

تصویر دکتر آذین پیکری

آذین پیکری

داخلی

تصویر دکتر الناز صاحبی راغب

الناز صاحبی راغب

داخلی

تصویر دکتر امید نعمتی

امید نعمتی

داخلی

تصویر دکتر حفیظی لطف آبادی

حفیظی لطف آبادی

داخلی

تصویر دکتر علی اکبر قربانی

علی اکبر قربانی

داخلی

تصویر دکتر احمد خطیبی نژاد

احمد خطیبی نژاد

داخلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که به دنبال آن هستید تایپ کنید