انواع تجاوز و اقدامات بعد از آن

تجاوز

فهرست مطالب

شاید با شنیدن کلمه تجاوز یاد تجاوزهای جنسی بیافتید اما باید بدانید که تجاوز أنواع گوناگون دارد که می تواند به نوع خود آزار دهنده باشد. نکته حائز اهمیت درک روشن شما از این موضوع و شناخت کامل و کافی از آن است.زمانیکه خیلی عمیق‌ به فعل تجاوز نگاه می‌کنیم افراد از تجاوزهای پنهانی که در محیط کار، خانه و ارتباط با افراد مختلف تجربه می‌کنند، آگاه نیستند. بر این أساس ما در این مطلب از سری مقالات ازپزشک به بررسی انواع تجاوز، اگر تجاوز شد چه کنیم ؟ و تأثیرات روحی روانی آن و سایر موارد مهم برای شناخت بیشتر این موضوع می‌پردازیم. کافیست برای دریافت اطلاعات کافی همراه ما باشید و به خواندن ادامه دهید. در صورت نیاز به مشاوره آنلاین با روانشناس هم از اپلیکیشن ازپزشک کمک بگیرید و در هر زمان و مکان از بهترین روانشناسان مشورت بگیرید.

 

انواع تجاوز

تعرض جنسی از شایع ترین انواع تجاوز است و تاثیر بسیار بدی در زندگی افراد می گذارد. درصد زیادی از افرادی که دچار این حادثه می‌شوند، از ابراز احساسات خود و شکایت از آن خودداری می‌کنند. اما توجه داشته باشید، سکوت کردن راجع به این موضوع در نهایت باعث آسیب بیشتر به فرد می‌شود. در نتیجه همین سکوت، فرد از جامعه و فعالیت‌های اجتماعی دوری می کند. شاید یکی از پررنگ‌ترین آسیب روانی تجاوز جنسی، عدم اعتماد افراد و شرکت در اجتماع باشد. در نتیجه بهتر است، افرادی که به این آسیب دچار می‌شوند، صحبت را جدی بگیرند و از تأثیرات مثبت آن غافل نشوند. از تعرض جنسی می توان به حالات زیر اشاره کرد:

  1. درخواست رابطه در برابر ارائه خدمات
  2. انجام فعالیت جنسی با افراد ناتوان
  3. استفاده از کلمات جنسی و ناخوشایند
  4. انجام هر فعالیت جنسی بدون رضایت
  5. انجام فعالیت‌های جنسی که به بدن فرد مقابل آسیب بزند
  6. رابطه جنسی در مکانی که برای فرد مقابل خوشایند نیست

 

انواع تجاوز
انواع تجاوز

 

تجاوز کلامی از انواع تجاوز

تجاوز کلامی هم نوعی از انواع تجاوز جنسی است که فرد سعی می‌کند با کلام خود و استفاده از الفاظ نامناسب، به ذهن و روح طرف مقابل آسیب بزند. او از این نوع تعرض سعی بر این دارد که به مقصود و منظور خود برسد.تجاوز ذهنی برخی اوقات صرفاً در ارتباط با افراد خاصی تجربه نمی‌شود. شاید شما هم با افرادی مواجه شده باشید که تمایلی زیادی به سرزنش کردن خود دارند، یا نسبت به بدن خود احساس خوبی ندارد و شرم را تجربه می‌کنند. تمام اینها نشانه‌های تجاوز ذهنی بوده و معمولاً زمانی رخ می‌دهد که افراد مختلف، رسانه‌ها و اجتماع، تعریف مشخصی از زندگی انسان در دنیای امروز ارائه دهد.

 

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

 

اگر تجاوز شد چه کنیم؟

برای سوال اگر تجاوز شد چه کنیم باید بگوییم که شخص قربانی باید اقداماتی چون اقدامات پزشکی انجام دهد. این اقدامات برای جلوگیری و درمان آسیب های جسمی بوده که ممکن است برای فرد ایجاد شود. دسته دوم از اقدامات لازم پس از مورد تعرض جنسی قرار گرفتن اقدامات قانونی است. در اکثر مواقع اشخاص سعی در پنهان نمودن این نوع تعرض ها دارند ولی اقدامات قانونی برای طرح دعوا علیه متجاوز در محکمه و همچنین اعاده حیثیت و گرفتن غرامت از وی و یا از اداره قربانیان این جرایم لازم و ضروری است. اولین اقدام برای اینکه اگر تعرض شد چه کنیم تماس با پلیس برای صورت جلسه کردن وضعیت است.

 

اگر تجاوز شد چه کنیم
اگر تجاوز شد چه کنیم

 

پلیس پس از حضور تمام مدارک و شواهد را صورتجلسه می کند. حتی رفتارهای هیجانی لحظه های بعد از وقوع تعرض نیز توسط پلیس در صورتجلسه قید می گردد که می تواند در اثبات جرم در دادگاه مورد توجه قرار گیرد. در ۲۴ الی ۴۸ ساعت اولیه تجاوز جنسی باید شخص قربانی به پزشکی قانونی مراجعه کند. در صورتی که شخص مراجعه به پزشکی قانونی را به بیش از این مدت به تاخیر بیندازد ممکن است آثار جرم از بین برود. لازم است شخص قربانی از انجام اقداماتی مانند حمام کردن یا مسواک زدن خودداری کند. همچنین لباس هایی را که در زمان وقوع تجاوز بر تن داشته است در پلاستیک در بسته جهت ارائه به پزشکی قانونی نگهداری کند. این کارها برای از بین نرفتن آثار تعرض است تا بتواند مراحل شکایت را پیش ببرد.

بیشتر بخوانید: ویزیت آنلاین روانپزشک برای خشونت خانگی

 

چه کار کنیم که تجاوز نشود ؟

اگر تجاوز شد چه کنیم را عنوان کردیم جالا چه کار کنیم تجاوز نشود و صحبت از روش های مقابله با تعرض قطعا راحت نیست. چراکه افراد قربانی، قدرتی برای انتخاب اینکه چه کار کنند ندارند. بنابراین جهت بررسی آسیب شناختی این موضوع باید ذهن و مسیر زندگی فردی که این عمل را انجام می‌دهد را نیز بررسی کنیم. از این طریق می توانیم به روشنی راجع به‌روش های مقابله با تعرض صحبت کنیم؛ با اینحال از روش های مقابله با تعرض می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. تا جایی که می‌توانید در برابر متجاوز مقاومت کنید.
  2. تحت هیچ شرایطی خودتان را سرزنش نکنید.
  3. اگر برایتان مقدور است روش‌های دفاع شخصی را یاد بگیرید.
  4. به حقوق خود آگاه باشید و موضوع را قانونی پیگیری کنید.
  5. بعد از این اتفاق حتما از یک روانشناس و یا روانپزشک در سامانه ازپزشک کمک بگیرید.

 

بیشتر بخوانید: اقدامات بعد از تجاوز

 

تصویر دکتر فاطمه غواص معانی

فاطمه غواص معانی

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر داوود لکی

داوود لکی

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر مهدی رجبی

مهدی رجبی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر شمسی مبشری نیا

شمسی مبشری نیا

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر حسن صدیقی

حسن صدیقی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر فهیمه نیک بخش

فهیمه نیک بخش

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر نسیم ناصری کریمی

نسیم ناصری کریمی

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر سپیده امینی

سپیده امینی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر فرح جعفری

فرح جعفری

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر حانیه خوش لهجه ثابت

حانیه خوش لهجه ثابت

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر مریم شجاعیان

مریم شجاعیان

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر زینب قاسمیان

زینب قاسمیان

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر رویا قشقاییان

رویا قشقاییان

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر سیمین رضاوند زایری

سیمین رضاوند زایری

روانشناسی

تصویر دکتر محدثه قاسمی

محدثه قاسمی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر محمدحسین علیپور

محمدحسین علیپور

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر مهدی مرادی

مهدی مرادی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر ساناز موقر اصل

ساناز موقر اصل

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر بنفشه رسولی

بنفشه رسولی

روانشناسی بالینی

تصویر دکتر رضا کاکرودی

رضا کاکرودی

روانشناسی بالینی

سوالات متداول

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که به دنبال آن هستید تایپ کنید