عفونت های ریه، سیگار، آلودگی هوا، مواجه با گاز رادون و مواد شیمیایی مانند اورانیوم، بریلیوم، آرسنیک و ونیل کلراید همگی می توانند منجر به بیماری ریه گردند. سیگار نیز یکی از مهم ترین علل ابتلا به بیماری های ریه می باشد. علاوه بر سیگار کشیدن مستقیم، مواجهه با دود سیگار سایر افراد نیز برای ریه ها مضر می باشد. به طور مثال مادر بارداری که همسر وی در منزل از سیگار استفاده می کند، در ریسک بالای آسیب ریوی در خود و جنین وی قرار می گیرد. آشنایی با بیماری های ریه، علل ابتلا به بیماری ریه و درمان آن ها توسط پزشک متخصص ریه نقش موثری در حفظ سلامتی ایفا می کنند.
بیماری های ریه منجر به اختلال در عملکرد سیستم تنفسی و ریه ها می گردند و فرد با احساس مشکل در تنفس یا تنگی نفس به پزشک متخصص ریه مراجعه می کند. بیماری های ریه علل مختلفی دارند، به طور مثال برخی افراد با عفونت های ریه و برخی دیگر با بیماری های محیطی ریه مانند آسم یا سرطان ریه به پزشک متخصص ریه مراجعه می کنند. این بیماری های ریه ممکن است بافت ریه، عروق ریه و یا راه های هوایی را درگیر نمایند. در ادامه این مطلب به توضیح چند مورد از بیماری های شایع ریه پرداخته شده است.
پیشنهاد ویژه : مطالعه مقاله مشاوره آنلاین با پزشک متخصص ریه
آسم و مراجعه به پزشک متخصص ریه
آسم نوعی از بیماری های ریه می باشد که درگیری مجاری هوایی و التهاب آن ها که منجر به بروز تنگی در مجاری هوایی می شود، مشخصه این بیماری می باشد. شیوع آسم در بالغین حدود 10 الی 12 درصد و در اطفال کمی بیشتر و حدود 15 درصد گزارش شده است. آسم در هر سنی می تواند رخ دهد ولی بیشترین میزان آسم در 3 سالگی تشخیص داده می شود. از جمله علل ابتلا به آسم در افراد عبارتند از:
- ژنتیک
- افزایش حساسیت راه هوایی
- جنس
- نژاد
- چاقی
- عفونت تنفسی در کودکی
- تماس با مواد محرک
- قرار گرفتن در معرض دود سیگار سایر افراد
- رژیم غذایی
- رطوبت
- آلودگی هوا
مراجعه به پزشک متخصص ریه از نقش مهمی در تشخیص، کنترل و درمان بیماری آسم برخوردار می باشد.
می توانید برای اطلاعات بیشتر به مقاله متخصص ریه در تهران مراجعه کنید.
یکی از جذابیتهای اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات میتوانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کمتر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهرهمند شوید.
بیماری های انسدادی ریه
آمفیزم، برونشیت مزمن و بیماری راه های هوایی کوچک از جمله شایع ترین بیماری های انسدادی ریه می باشند. سیگار مهم ترین عامل ابتلا به بیماری های انسدادی ریه می باشد و اغلب با علائم سرفه، خلط و تنگی نفس حین فعالیت توسط پزشک متخصص ریه تشخیص داده می شوند. خطر سیگار برگ و پیپ به مراتب کمتر از سیگارهای معمولی می باشد، ولی اثر سیگارهای الکترونیک هنوز به درستی بررسی نشده است.
خواندن مقاله درمان بیماری انسدادی ریه توصیه می شود.
سرفه و مراجعه به پزشک متخصص ریه
سرفه علل مختلفی دارد. برحسب طول مدت ابتلا به سرفه ممکن است بیماری های مختلفی به عنوان علت آن مطرح گردند. از جمله بیماری های مرتبط با سرفه عبارتند از:
- سرفه کمتر از 3 هفته: اغلب به دنبال ابتلا به عفونت های تنفسی و تماس با مواد شیمیایی و دود سیگار ایجاد می گردد.
- سرفه به مدت 3 الی 8 هفته: سرفه در برخی از افراد به مدت چندین هفته پس از ابتلا به بیماری های عفونی ریه ادامه می یابد و اغلب طی 8 هفته برطرف می گردد.
- سرفه طولانی تر از 8 هفته: برخی از بیماری های عفونی، التهابی، بدخیمی ها، بیماری قلبی عروقی، تجمع خلط در پشت حلق، داروها و رفلاکس اسید معده همگی می توانند منجر به سرفه های طولانی مدت در افراد گردند. تصویربرداری و ارزیابی خلط در سرفه های طولانی مدت کمک کننده می باشد.
درمان سرفه برحسب علت زمینه ای ایجاد کننده آن متفاوت می باشد. لذا تشخیص صحیح علت بیماری توسط پزشک متخصص ریه نقش مهمی در درمان آن ایفا می کند.
پیشنهاد ویژه: مطالعه مقاله علت و درمان سرفه
چه شغل هایی منجر به ایجاد بیماری ریه ها می شوند؟
برخی تماس های شغلی با افزایش خطر ابتلا به بیماری های ریه همراه می باشند. از جمله شغل هایی که احتمال ابتلا به بیماری های ریوی در آن ها افزایش می یابد، عبارتند از:
- کار در نانوایی و پخت نان
- مشاغل مرتبط با نگهداری پرندگان و حیوانات
- کار در شرکت هوا و فضا
- تولید آلیاژ و سرامیک
- کار در معدن
- ریخته گری
- لوله کشی و کار با آب گرمکن
- عایق کاری ساختمان ها
- کار در کارخانه کشتی سازی
- کار در پتروشیمی
ارزیابی ریه توسط نوار ریه و تصویربرداری به صورت دوره ای توسط پزشک متخصص ریه و پزشک متخصص طب کار در شناسایی زودرس و درمان این بیماری ها کمک کننده می باشد.
خلط خونی و مراجعه به پزشک متخصص ریه
هرگز نباید خلط خونی دست کم گرفته شود! خلط خونی ممکن است به دنبال عفونت های تنفسی، سرطان ریه، ایجاد لخته در ریه و برخی بیماری های نادرتر ایجاد گردد. تصویربرداری ریه و آزمایش خون جهت ارزیابی علت خلط خونی توسط پزشک متخصص ریه درخواست می گردد. میزان خون بیشتر از 100 الی 150 سی سی به طور یکجا در خلط و یا بیشتر از 400 سی سی طی 24 ساعت خطرناک می باشد و نیازمند مراجعه به اورژانس می باشد.
آیا لخته ریه کشنده می باشد؟
لخته در ریه ها اغلب با تنگی نفس ناگهانی، خلط خونی و احساس طپش قلب تشخیص داده می شود. سرطان ها، چاقی مفرط، بی حرکتی، استفاده از قرص های جلوگیری از بارداری، جراحی و … می توانند منجر به بروز لخته در ریه ها گردند. لخته ایجاد شده ممکن است کوچک، متوسط یا بسیار بزرگ باشد. لخته ریه برحسب سایز و محل درگیری ممکن است بسیار خطرناک و کشنده باشد، درمان اورژانسی توسط پزشک متخصص ریه در این موارد نجات بخش می باشد.
علیرضا شاه حسینی
عفونی
سارا نصیر هرندی
عفونی
بهزاد امیری
عفونی
حمیدرضا افشارجو
عفونی
لیلا جهانبخشی
عفونی
فائزه السادات حیدری
عفونی
محمد یزدی
عفونی
مهدی فرخ سیر
عفونی
مریم ولیخانی
عفونی
ادم ریه چیست؟ آیا آب آوردن ریه باعث مرگ می شود؟
به تجمع مایع در ریه ها، ادم ریه گفته می شود. آب در کیسه های هوایی جمع می شود و با ایجاد اختلال در تبادل اکسیژن منجر به احساس تنگی نفس می گردد. بیماری های قلبی، شایع ترین علل تجمع آب در ریه ها می باشند. عفونت ریه، مواجه با مواد سمی، داروها، ضربه به قفسه سینه، مسافرت و صعود به ارتفاعات بالا نیز از سایر علل ابتلا به ادم ریه می باشند. تجمع آب در ریه ها می تواند کشنده باشد و درمان صحیح ادم ریه توسط پزشک متخصص ریه و یا دکتر قلب نجات بخش می باشد.
یکی از خدمات فوقالعاده سامانه از پزشک که باعث محبوبیت آن در بین بیماران و پزشکان عزیز شده است امکان دریافت ویزیت پزشک آنلاین و یا مشاوره پزشک تصویری میباشد در واقع سامانه ازپزشک با قرار دادن این خدمات ارزشمند در سامانه خود باعث شده تا در هر مکانی و هر زمانی بتوانید به راحتی از این خدمات استفاده نمائید. فقط کافی است همین الان اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات این مجموعه برخوردار شوید.
عفونت ریه چیست؟ درمان عفونت ریه در خانه با ویزیت آنلاین پزشک متخصص ریه
انواع ویروس ها، باکتری ها و قارچ ها می توانند منجر به عفونت ریه گردند. آنفولانزا، کرونا ویروس ها و ویروس های سرماخوردگی شایع ترین علل ابتلا به عفونت ریه می باشند. چنانچه عفونت ریه به دنبال آلودگی با ویروس ها ایجاد شده باشد، اغلب بدون نیاز به درمان اختصاصی بهبود می یابد. البته شروع درمان ضدویروس نیز در برخی افراد (به خصوص افراد مبتلا به نقص سیستم ایمنی) ضروری می باشد. عفونت های ریه به دنبال آلودگی با باکتری ها و قارچ ها بیماری جدی تری را ایجاد کرده و باید توسط آنتی بیوتیک ها و یا داروی ضدقارچ تحت نظر پزشک متخصص ریه درمان گردند.
مقاله ویزیت متخصص ریه پیشنهاد می شود.