رژیم و تغذیه سالم

ضرر های گرم کردن مجدد برنج

ضرر های گرم کردن مجدد برنج

ضرر های گرم کردن مجدد برنج

شاید برای شما سوال باشد آیا گرم کردن مجدد برنج مضر است؟ شما می توانید با خوردن برنج دوباره گرم شده دچار مسمومیت غذایی شوید. این گرم کردن مجدد نیست که باعث مشکل می شود، بلکه نحوه نگهداری برنج قبل از گرم شدن مجدد است. امکان گرم کردن مجدد برنج وجود دارد. با این حال، مهم است که اقدامات احتیاطی را برای اطمینان از ایمن بودن خوردن آن انجام دهید. در این مقاله ضرر های گرم کردن مجدد برنج را بررسی می کنیم.

 

ضرر های گرم کردن مجدد برنج

برنج نسبت به سایر مواد غذایی باقیمانده مشکل سازتر است زیرا ممکن است حاوی باکتری هایی به نام باسیلوس سرئوس باشد که در برخی فرآیندهای پخت و پز زنده می مانند. این باکتری اغلب عامل مسمومیت غذایی ناشی از برنج گرم شده یا پخته شده است. مسمومیت غذایی معمولاً باعث اسهال و استفراغ می شود و می تواند عوارض شدیدی را در افراد مبتلا به سایر مشکلات سلامتی ایجاد کند. اگر افراد دستورالعمل های ایمنی مواد غذایی را به درستی رعایت نکنند، باکتری ممکن است روی باقی مانده برنج رشد کند و باعث بیماری افراد شود. با این حال، استفاده صحیح از غذا می تواند از بیماری جلوگیری کند.

 

مضرات گرم کردن برنج

مضرات گرم کردن برنج

 

طرز تهیه، نگهداری و گرم کردن مجدد برنج:

هر یک از مراحل زیر اطمینان حاصل می کند که برنج دوباره گرم شده خطر کمی برای بیمار کردن افراد دارد:

  • دست ها را خوب بشویید: همیشه قبل از تهیه و پختن غذا دست ها را به خوبی بشویید. ظروفی که محصولات خام حیوانی را لمس کرده اند را جدا نگه دارید.
  • برنج را به درستی بپزید: هنگام پختن برنج دقت کنید که دمای آن بالا باشد.
  • بین 40 درجه فارنهایت تا 140 درجه فارنهایت دمایی است که باکتری ها به سرعت رشد می کنند.
  • برنج را بلافاصله پس از پخت سرو کنید.

 

درخواست نوشتن آزمایش آنلاین دهید!
آزمایش میخوای بدی و نیاز به نسخه اینترنتی آزمایش داری؟ درخواست نوشتن نسخه آزمایش آنلاین ازپزشک داری؟
قبل از درخواست ویزیت، از طریق اپلیکیشن ازپزشک با قیمت خیلی مناسب درخواست آزمایش آنلاین بده و بعد از انجام آزمایش با جواب آزمایشت ازپزشک ویزیت بگیر!

 

برنج داغ در یخچال

  • برای کاهش بیشتر رشد باکتری، غذا را به سرعت سرد کنید.
  • برنج را به ظروف کم عمق تقسیم کنید و آنها را با درب ببندید.
  • برنج داغ را مستقیماً در یخچال یا فریزر قرار دهید.
  • برنج یا غذای داغ را بیش از 1 ساعت بیرون نگذارید.

 

پیشنهاد مقاله: بهترین قرص برای مسمومیت کدام است؟

با برنج مانده چه کنیم؟

  • باقی مانده های یخچال را بعد از 3 تا 4 روز دور بریزید.
  • باقی مانده فریزر را بعد از 3 تا 4 ماه دور بریزید.
  • غذاها را در دمای مطمئن نگهداری کنید. دمای اتاق 90 درجه فارنهایت است که دمای ایده آل برای رشد باکتری ها است. باکتری ها به سرعت بین 40 درجه فارنهایت تا 140 درجه فارنهایت رشد می کنند.
  • غذاها را در دمای 40 درجه فارنهایت و کمتر نگهداری کنید. مطمئن شوید که یخچال در این دما یا کمتر باشد.
  • باقیمانده غذا را که بیش از 2 ساعت در دمای اتاق نگه داشته شده است دور بریزید.

 

برنج رو چندبار گرم کنیم؟

برنج را بیش از یک بار گرم نکنید زیرا خطر مسمومیت غذایی را افزایش می دهد. گرم کردن مجدد برنج زمانی که به درستی انجام شود بی خطر است. رعایت بهداشت و ایمنی مواد غذایی هنگام پخت و پز ضروری است.

 

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره با متخصص تغذیه و رژیم درمانی و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره آنلاین دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

 

سمی شدن برنج

اگر برنج حاوی باکتری باسیلوس سرئوس می خورید، ممکن است بیمار شوید و بین 30 دقیقه تا 6 ساعت پس از آن استفراغ کنید، یا 6 تا 15 ساعت پس از آن دچار اسهال شوید. علائم مسمومیت با برنج معمولاً شامل موارد زیر است:

علائم به سرعت ظاهر می شوند و ممکن است برای مدت کوتاهی ادامه داشته باشند.

 

مصرف مجدد برنج

مصرف مجدد برنج

 

درمان مسمومیت با برنج مانده

علائم نسبتاً خفیف هستند و معمولاً حدود 24 ساعت طول می کشند. اکثر افراد به سرعت و بدون هیچ عارضه ای بهبود می یابند.

در موارد زیر به پزشک متخصص تغذیه و رژیم درمانی مراجعه کنید:

  • علائم بیش از 48 ساعت باقی می ماند.
  • علائم بدتر شود.
  • علائم جدید ظاهر شود .

 

غذاهایی که نباید دوباره گرم شوند؟

مرغ، سیب زمینی، اسفناج، روغن، برنج، تخم مرغ.

  • مرغ: مرغ منبع غنی پروتئین است، اما گرم کردن مجدد باعث تغییر در ترکیب پروتئین می شود. این غذای غنی از پروتئین وقتی دوباره گرم شود می تواند باعث مشکلات گوارشی شود.
  • سیب زمینی: این غذا غنی از نشاسته است که فواید زیادی برای سلامتی دارد. هنگامی که دوباره گرم می شود باعث رشد باکتری نادر بوتولیسم می شود. با این حال، با گرم کردن مجدد در مایکروویو نمی توان آن را از بین برد. در عوض ممکن است منجر به مسمومیت غذایی شود.
  • اسفناج: حاوی مقدار زیادی نیترات است که با گرم شدن مجدد به نیتریت تبدیل می شود و نیتریت ها ماهیتا سرطان زا هستند.
  • روغن: اگر روغنی را که قبلاً گرم کرده اید دوباره گرم کنید، احتمالا بخارات سمی و رادیکال های آزاد مضر آزاد می کند.
  • برنج: برنج نپخته حاوی هاگ های باکتری است و گرم کردن مجدد آن این باکتری را از بین نمی برد. بنابراین، اگر برنج در دمای اتاق بماند، هاگ ها به طور خودکار تکثیر می شوند.که ممکن است سمی باشد و باعث استفراغ و حتی اسهال شود.
  • تخم مرغ: پروتئین موجود در تخم مرغ در معرض گرمای مجدد از بین می رود. همچنین پس از پختن مجدد سمی و نامناسب برای مصرف می شوند.

 

پیشنهاد ویژه: مسمومیت غذایی | درمان سریع مسمومیت با مواد غذایی در خانه

روش های گرم کردن مجدد برنج :

پیروی از مراحل خاص رشد باکتری ها را کاهش داده و خطر مسمومیت غذایی ناشی از خوردن برنج گرم شده را محدود می کند.

  • گرم کردن باقی مانده برنج در مایکروویو: ظرف نگهداری را باز کرده و درب آن را بردارید. برای هر فنجان برنج، 1 تا 2 قاشق غذاخوری آب اضافه کنید. درب را به آرامی روی آن قرار دهید تا برنج دوباره بخار شود. آن را در مایکروویو قرار دهید و به مدت 3 تا 4 دقیقه، حرارت دهید. اطمینان حاصل کنید که دمای داخلی برنج 165 درجه فارنهایت یا بالاتر باشد. بلافاصله سرو کنید.
  • سرخ کردن باقی مانده برنج: برنج را با روغن دلخواه در ووک یا تابه تفت دهید. اجاق را روی حرارت متوسط ​​قرار دهید و برنج را مدام هم بزنید. مطمئن شوید که توده های برنج را خرد کنید. مرتب هم بزنید تا برنج به طور یکنواخت در با روغن مخلوط شود و بلافاصله سرو کنید.
  • بخارپز کردن باقی مانده برنج: برنج را با 1 تا 2 قاشق غذاخوری کره یا روغن در یک قابلمه بریزید. برای هر فنجان برنج 1 تا 2 قاشق غذاخوری آب اضافه کنید و بگذارید بجوشد. پس از پخت بلافاصله سرو کنید.

 

منابع علمی این مطلب

  1. https://www.medicalnewstoday.com/articles/322775
  2. https://www.linkedin.com/pulse/7-foods-you-must-never-reheat-kanak-ghosh
  3. https://www.nhs.uk/common-health-questions/food-and-diet/can-reheating-rice-cause-food-poisoning/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.