مغز و اعصاب

درمان لکنت زبان

درمان لکنت زبان

ويزيت آنلاين متخصص مغز و اعصاب

لکنت زبان اختلالی در گفتار بوده و در آن صداها، هجا ها یا کلمات تکرار یا طولانی تر از حد معمول بیان می شوند. در لکنت زبان، فرد نمی تواند کلمات را به صورت پیوسته ادا کند و به همین دلیل گفته می شود که به این اختلال مبتلا شده است. افرادی که لکنت دارند می دانند چه می خواهند بگویند، اما به سختی آن را بیان می کنند. لکنت ممکن است در میان کودکان کوچکتر به عنوان بخش طبیعی از یادگیری صحبت آنها باشد. همچنین در کودکان کوچکتر، ممکن است هنگامی که توانایی گفتاری و زبانی آنها به اندازه کافی پیش رفت نکرده تا بتوانند آنچه که می خواهند را بگویند دچار لکنت باشند. با این حال، گاهی اوقات لکنت یک وضعیت مزمن بوده و  تا بزرگسالی ادامه می یابد. لکنت زبان بر روی اعتماد به نفس افراد زمانی که نیاز به صحبت های گروهی و یا دو نفره در جامعه تاثیر منفی گذاشته، همچنین می تواند در تعاملات فرد با دیگران تاثیر بگذارد. کودکان و بزرگسالانی که لکنت دارند ممکن است از درمان هایی مانند گفتار درمانی، استفاده از دستگاه های الکترونیکی برای بهبود روان بودن گفتار و درمان شناختی رفتاری بهره مند شوند و این بیماری را درمان کنند.  ما در این مطلب به درمان لکنت زبان با ویزیت آنلاین متخصص مغز و اعصاب خواهیم پرداخت.

برای داشتن ویزیت آنلاین، همین الان اپلیکیشن ازپزشک را بر روی گوشی همراه خود نصب کنید و بدون کوچکترین نگرانی و اتلاف وقت در خانه ویزیت شوید. شما با داشتن مشاوره آنلاین پزشکی و ویزیت آنلاین متخصص مغز و اعصاب در سامانه ازپزشک ٬ دیگر نیازی به صرف وقت و هزینه برای مراجعه حضوری به مطب پزشک نخواهید داشت. همچنین دیگر نیازی نیست ساعت ها ترافیک را تحمل کنید، در مطب دکتر نوبت بگیرید و منتظر بمانید تا نوبت ویزیت شما شود. با خیال راحت در خانه بمانید و مسائل پزشکی و مشکلات خود را با دکتر مورد نظر در میان بگذارید. شما با استفاده از خدمات پزشکی ازپزشک می توانید به راحتی و به صورت آنلاین تمام مشکلات را با ارتباط صوتی و یا حتی تصویری در میان بگذارید و نسخه الکترونیکی دریافت کنید. با داشتن ویزیت آنلاین، تنها در صورتی که به ویزیت حضوری نیاز باشد، پزشک از شما می خواهد که برای ویزیت حضوری به مطب مراجعه کنید در غیر این صورت به صورت آنلاین مشکل شما را حل کرده و راهنمایی های لازم را در اختیارتان قرار می دهد.

 

 لکنت زبان و ویزیت آنلاین متخصص مغز و اعصاب

لکنت زبان و ویزیت آنلاین متخصص مغز و اعصاب

 

دلایل لکنت زبان چیست ؟

دلایل متعددی هستند که موجب لکنت در افراد می شوند. از مهخم ترین دلایل لکنت زبان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

  1. ژنتیک: لکنت زبان به دنبال برخی اختلالات ژنتیکی هم دیده می شود.
  2. آسیب مغزی: روان صحبت کردن به دنبال علل دیگری می تواند دچار اختلال شود. سکته مغزی، آسیب های مغزی و سایر اختلالات مغزی هم می توانند موجب کندی در گفتار، مکث یا تکرار صداها شوند.
  3. اختلال در کنترل حرکت گفتار: شواهد نشان می دهند که اختلال در کنترل گفتار مانند زمان بندی و ناهماهنگی حسی و حرکتی می تواند منجر به لکنت زبان شود.
  4. آسیب احساسی: روان صحبت کردن نیز می تواند به دنبال زمینه های احساسی و اضطرابی نیز مختل شود. افرادی که لکنت زبان ندارند نیز ممکن است به دنبال فشار های روحی و عصبی دچار لکنت زبان شوند.

 

انواع لکنت زبان

لکنت زبان ۳ نوع دارد:

  • لکنت زبان یا اختلال گفتاری
  • لکنت زبان بصورت کلونیک
  • لکنت زبان بصورت تونیک

 

در لکنت زبان یا اختلال گفتاری تکرار و تطویل های صوت ها و هجاها و دیگر اختلال های سیالی گفتار همراه است. این نوع لکنت زبان معمولا از سنین ۳ تا ۷ سالگی شروع شده و بیشترین فراوانی در حدود ۵ سالگی است. همچنین این نوع لکنت از مهمترین و متداولترین اختلالات تکلمی محسوب می شود که به کمک ویزیت آنلاین متخصص مغز و اعصاب قابل بررسی می باشد.

لکنت زبان بصورت کلونیک به این صورت است که کودک در این نوع از لکنت، یک سیلاب از کلمه ‌ای را با سرعت و تشنج تکرار می‌کند. مثلا کلمه کتاب را می خواند ک ک ک کتاب. علت این نوع لکنت زبان را اختلال فیزیولوژیک عصبی عضلانی می دانند که در محل اتصال عصب به عضله به وجود می آید و چون جنبه خانوادگی دارد گمان می رود که علت موروثی داشته باشد.

لکنت زبان بصورت تونیک به این صورت است که در فعالیت عضلات تلفظی چند ثانیه ای توقف و سکون به وجود می آید و کودک دچار گیر وقفه در تلفظ و ادای کلمه همراه با فشار و کوشش و حرکات خاصی است وبرای ادای کلمه شدیدا، به خود فشار میآورد و پس از لحظاتی سکون به طور ناگهانی و با تشنج کلمه را ادا می کند. این نوع لکنت به علت انقباض عضلات دهان، حلق و حنجره ایجاد شده و  این حالت کاملا جنبه روانی دارد.

 

یکی از خدمات فوق‌العاده سامانه از پزشک که باعث محبوبیت آن در بین بیماران و پزشکان عزیز شده است امکان دریافت ویزیت پزشک آنلاین و یا مشاوره پزشک تصویری می‌باشد در واقع سامانه ازپزشک با قرار دادن این خدمات ارزشمند در سامانه خود باعث شده تا در هر مکانی و هر زمانی بتوانید به راحتی از این خدمات استفاده نمائید. فقط کافی است همین الان اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات این مجموعه برخوردار شوید.

 

چگونه میتوان لکنت زبان را کاهش داد!

هیچ درمان سریعی برای لکنت زبان وجود ندارد اما باید بدانید که شرایط خاص مانند استرس، خستگی یا فشار، می ‌توانند لکنت را بدتر کنند. در این زمان افراد می توانند با مدیریت، جریان گفتار خود را بهبود بخشند. با این حال برای کاهش لکنت زبان چندین راه وجود دارد که در ادامه عنوان می کنیم:

آرام صحبت کنید. آهسته و آگاهانه صحبت کردن می‌تواند استرس و علائم لکنت را کاهش دهد. به همین دلیل تمرین هر روز آرام صحبت کردن می‌تواند مفید باشد.

از کلماتی که در شما لکنت ایجاد می کنند بپرهیزید. افرادی که لکنت زبان دارند، نباید احساس کنند که مجبور به استفاده از کلمات خاص هستند. از این رو بهتر است از کلمات خاصی که باعث لکنت می‌شود اجتناب کنید.

آگاهی ذهن را امتحان کنید. مطالعه ‌ای نشان می‌ دهد که بین تأثیرات ذهن ‌آگاهی و ابزارهای لازم برای مدیریت لکنت هم ‌پوشانی وجود دارد، مانند:

  • کمتر صحبت کردن
  • کنترل عاطفی بهبودیافته
  • پذیرش

 

درمان لکنت زبان

درمان لکنت زبان

 

درمان لکنت زبان با ویزیت آنلاین متخصص مغز و اعصاب

لکنت زبان می تواند در هر سنی رخ دهد. به همین دلیل پاتولوژیست گفتار و زبان پس از ارزیابی های کامل می تواند در مورد بهترین روش درمان تصمیم بگیرد؛ چرا که برای درمان کودکان و بزرگسالانی که لکنت دارند، روش های مختلفی در دسترس هستند و از آنچا که متغیر های مختلف و نیازهای فردی متفاوت است یک روش یا ترکیبی از روش هایی که برای یک فرد موثر است ممکن است برای فرد دیگر مفید نباشد.

از روش های درمان لکنت زبان یا ویزیت آنلاین متخصص مغز و اعصاب می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • گفتار درمانی
  • درمان رفتار شناختی
  • تعامل
  • ابزارهای الکتریکی

 

پیشنهاد ویژه: مطالعه مقاله علائم اختلالات ارتباطی در چت با روانشناس آنلاین رایگان

 

منابع علمی این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.