رژیم و تغذیه سالم

10 میوه برای کم خونی شدید

10 میوه برای کم خونی شدید

میوه برای کم خونی شدید

کم خونی زمانی اتفاق می افتد که بدن شما گلبول های قرمز سالم کافی نداشته باشد. این وضعیت عمدتاً به دلیل از دست دادن خون، تخریب گلبول های قرمز خون یا ناتوانی بدن شما در ایجاد گلبول های قرمز کافی ایجاد می شود. انواع مختلفی از کم خونی وجود دارد. شایع ترین نوع آن کم خونی فقر آهن است. باید بدانید میوه برای کم خونی شدید بسیار مفید است. میوه ها منبع عالی از آهن هستند و می توانند به پیشگیری از بیماری های مرتبط با کمبود آهن مانند کم خونی کمک کنند. جدا از غذاهای معمولی، اضافه کردن میوه ها به رژیم غذایی روزانه برای افزایش تعداد گلبول های قرمز ضروری است.

در ادامه به معرفی میوه های مفید برای کم خونی و همچنین میوه هایی که باید اجتناب شوند می پردازیم.

 

10 میوه برای کم خونی شدید

انار

انار یکی از بهترین میوه ها برای افزایش گلبول های قرمز خون است، این میوه منبعی غنی از آهن، ویتامین های A، C و E است. اسید اسکوربیک موجود در این میوه، محتوای آهن را در بدن افزایش می دهد و سطح آهن خون را تنظیم می کند. با اضافه کردن انار به رژیم غذایی روزانه خود شاهد افزایش آهن بدن خود باشید.

 

موز

موز انتخاب خوبی در میان میوه های غنی از آهن است. باعث تحریک تولید هموگلوبین در خون می شود. علاوه بر آهن، منبع خوبی از اسید فولیک است که یک ویتامین B کمپلکس است و برای ساخت گلبول های قرمز خون مورد نیاز است.

 

سیب

جای تعجب نیست که می گویند، “یک سیب در روز، دکتر را دور نگه می دارد”. سیب خواص بسیار زیادی برای سلامتی دارد. سیب منبع غنی آهن است که برای تحریک تولید هموگلوبین مورد نیاز است. روزانه حداقل یک عدد سیب همراه با پوست آن بخورید.

 

درخواست نوشتن آزمایش آنلاین دهید!
آزمایش میخوای بدی و نیاز به نسخه اینترنتی آزمایش داری؟ درخواست نوشتن نسخه آزمایش آنلاین ازپزشک داری؟
قبل از درخواست ویزیت، از طریق اپلیکیشن ازپزشک با قیمت خیلی مناسب درخواست نوشتن آزمایش اینترنتی بده و بعد از انجام آزمایش با جواب آزمایشت ازپزشک ویزیت بگیر!

 

زرد آلو

زردآلو نه تنها یک میان وعده شیرین و رضایت بخش است، بلکه منبعی غنی از آهن غیرهِم است که با همراه شدن با ویتامین C، جذب آهن را افزایش می دهد، همچنین زرد آلو یک منبع غنی از منیزیم است که منجر به افزایش قابل توجهی در تولید گلبول های قرمز می شود. منیزیم همچنین به مدیریت حمل و نقل اکسیژن در بدن کمک می کند.

 

پرتقال

آهن بدون کمک ویتامین C به طور کامل جذب بدن نمی شود و پرتقال سرشار از ویتامین C است. بنابراین هر روز حداقل یک پرتقال مصرف کنید.

 

بهترین میوه برای درمان کم خونی

بهترین میوه برای درمان کم خونی

 

هلو

هلو منبع غنی ویتامین C و آهن است که ویتامین C موجود در آن به جذب آهن کمک می کند و از تکثیر گلبول های قرمز معیوب جلوگیری می کند. هلو باعث کاهش وزن، بهبود پوست و تقویت سلامت چشم نیز می شود.

 

خرما

خرما، شیرینی طبیعی همراه با محتوای آهن قابل توجهی را فراهم می کند و آن را به یک خوراکی خوشمزه و مغذی تبدیل می کند.

 

کشمش

کشمش به عنوان یک میان وعده همه کاره و قابل حمل است که به راحتی در آجیل، غلات و سالاد گنجانده می شود یا به تنهایی نیز لذیذ است.

 

پیشنهاد مقاله: خواص پسته برای کم خونی

توت

توت های آبدار و غنی از آنتی اکسیدان حاوی آهن هستند و می توان آنها را به صورت تازه یا خشک میل کرد و طعم و مزه ویژه ای را به رژیم غذایی شما اضافه می کنند.

 

آلو

آلوی تازه یا آلو خشک، دوز غلیظی از آهن را دارا هستند و آن‌ها را به یک مکمل مناسب و مغذی برای رژیم غذایی تبدیل می‌کند. بنابراین، مصرف   این میوه ها را زیاد کنید و آنها را خلاقانه در رژیم غذایی خود اضافه کنید تا از مزایای بسیاری که دارند بهره مند شوید.

 

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره با متخصص تغذیه و رژیم درمانی و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت آنلاین شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

 

چه میوه هایی برای کم خونی مضر است؟

اگر کم خون هستید، باید از مصرف همزمان برخی غذاها و نوشیدنی ها با محصولات حاوی آهن خودداری کنید. زیرا می توانند با جذب آهن تداخل داشته باشند یا سطح آهن بدن را کاهش دهند.

  • کلسیم و لبنیات: کلسیم و لبنیات مانع جذب آهن می شود و مصرف محصولات غذایی حاوی کلسیم در ترکیب با سایر غذاهای غنی از آهن می تواند بر میزان جذب آهن توسط بدن تأثیر بگذارد. به همین دلیل باید از مصرف همزمان لبنیات مانند شیر، ماست و پنیر با میوه ها و غذاهای حاوی آهن خودداری کرد. بنابراین، مصرف غذاهای حاوی کلسیم در بازه های زمانی متفاوت توصیه می شود.
  • تانن ها: تانن ها به مقدار زیاد در میوه ها، قهوه، چای، شراب قرمز و آبجو یافت می شوند، تانن ها جذب آهن را کاهش می دهند.
  • پلی فنول ها؛ پلی فنول ها، مهارکننده جذب آهن هستند. غذاهای مختلف مانند کاکائو، قهوه، ادویه جات و گردو حاوی پلی فنل یا ترکیبات فنلی هستند. از این رو، بیماران کم خون باید از مصرف آنها اجتناب کنند.
  • الکل: مصرف زیاد الکل می تواند تولید سلول های خونی را سرکوب کند و باعث ناهنجاری های ساختاری شود که از بلوغ سلول های خونی جلوگیری می کند.
  • گلوتن: از غذاهای غنی از گلوتن باید اجتناب شود زیرا می تواند کم خونی را بدتر کند. گلوتن ممکن است به دیواره روده آسیب برساند و از جذب آهن و اسید فولیک که برای تولید گلبول های قرمز لازم هستند جلوگیری کند. گلوتن در گندم، جو و چاودار یافت می شود.

 

بهترین میوه برای مقابله با کم خونی

بهترین میوه برای مقابله با کم خونی

 

بهترین آب میوه برای کم خونی؟

نوشیدنی های سرشار از آهن عبارتند از:

  • آب سیب
  • شهد زردآلو
  • آب چغندر
  • اسموتی های سبز حاوی موادی مانند اسفناج، کرفس، چغندر، خیار، جعفری و نعناع است.
  • آب پرتقال
  • آب آلو
  • آب گوجه
  • آب اسفناج

افزودن دانه‌های کتان یا دانه‌های کنجد به اسموتی‌ها نیز می‌تواند میزان آهن آن‌ها را افزایش دهد.

 

پیشنهاد ویژه: درمان کم خونی با قرص خون‌ ساز

چه کمپوتی برای کم خونی خوبه؟

کمپوت های زیر سرشار از آهن هستند و برای کم‌ خونی مفید هستند:

  • کمپوت هلو
  • کمپوت توت فرنگی
  • کمپوت گیلاس
  • کمپوت زردآلو
  • کمپوت انجیر
  • کمپوت آناناس
  • کمپوت کیوی
  • کمپوت سیب

 

میوه های خون ساز در پریودی

میوه های خونساز که در پریودی باید خورد و در رژیم غذایی خود در طول دوره قاعدگی گنجانید‌ عبارتند از :

  • سبزی‌های برگ دار تیره مانند اسفناج و کلم پیچ سرشار از آهن هستند که می‌تواند به مبارزه با خستگی و جبران خون از دست رفته کمک کند.
  • موز: موز سرشار از پتاسیم است و می تواند به تنظیم فشار خون و تولید آهن در بدن کمک کند.
  • زنجبیل: زنجبیل که به دلیل خواص ضد التهابی اش شناخته شده است، می تواند دردهای قاعدگی را کاهش دهد.
  • بروکلی: حاوی فیبر و ویتامین هایی است که می تواند مشکلات گوارشی و کم‌ خونی را کاهش دهد.
  • آجیل: بادام و بادام هندی منیزیم دارند که می تواند گرفتگی عضلات را کاهش دهند ‌و همچنین خون از دست رفته را جبران کنند.
  • توت ها: توت ها سرشار از آنتی اکسیدان هستند و به جذب آهن کمک می کنند.
  • پرتقال: پرتقال سرشار از ویتامین C است، سیستم ایمنی بدن شما را تقویت کرده و به جذب آهن کمک می کند.

 

خلاصه مطالب

کم خونی زمانی اتفاق می افتد که بدن فاقد گلبول های قرمز سالم کافی باشد. کمبود آهن شایع ترین کمبود تغذیه ای است که منجر به کم خونی می شود. امروزه افزودن میوه به رژیم غذایی روزانه یکی از ساده ترین و موثرترین راه ها برای درمان کم خونی است. به اکثر بیماران کم خون توصیه می شود که روزانه 150 تا 200 میلی گرم آهن مصرف کنند. برای کم خونی می توانید از مواد غذایی زیر استفاده کنید: میوه ها و سبزیجات مانند کلم پیچ، انار، فلفل قرمز و زرد، اسفناج، پرتقال، توت فرنگی، لیمو …

 

منابع علمی این مطلب

  1. https://recipes.timesofindia.com/web-stories/10-iron-rich-fruits-that-can-be-consumed-daily/photostory/106284506.cms
  2. https://pharmeasy.in/blog/7-things-you-need-to-avoid-in-anaemia/
  3. https://www.emedicinehealth.com/what_drink_is_high_in_iron/article_em.htm
  4. https://www.carehospitals.com/blog-detail/what-to-eat-during-period/
  5. https://food.ndtv.com/food-drinks/fruits-for-anaemia-load-up-on-these-6-fruits-to-boost-your-haemoglobin-1761166

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.