بی اختیاری ادرار و درمان آن با ویزیت آنلاین دکتر زنان

علت بی اختیاری ادرار

فهرست مطالب

بی اختیاری ادرار یکی از مشکلات شایعی است که زنان و مردان زیادی را درگیر می کند و به حالتی گفته می شود  که در آن نشت ادرار به‌ صورت غیر ارادی ایجاد شود. به این صورت که کنترل اسفنکتر ادراری از بین رفته و یا به شدت ضعیف شود. این ناراحتی بسیار شایع است و زنان را بیشتر از مردان درگیر کرده و موجب آزار می‌گردد. بین ۳۰ تا ۶۰ سالگی، حدود ۳۰ درصد از خانم ‌ها به این عارضه مبتلا می‌شوند؛ این در حالی است که در این دوره تنها ۵ درصد از آقایان دچار بی اختیاری ادرار می شوند. ما در این مطلب به بی اختیاری ادرار و درمان آن با ویزیت آنلاین دکتر زنان اشاره خواهیم کرد. چنانچه به ویزیت آنلاین دکتر نیاز داشتید اپلیکیشن ازپزشک را بر روی گوشی همراه خود نصب کنید. سپس از بهترین دکتر زنان، ویزیت آنلاین دکتر دریافت کنید.

 

بی اختیاری ادرار چیست ؟

یکی از شایع‌ترین مشکلات که هم زنان و هم مردان را درگیر می‌کند بی اختیاری ادرار است. شاید خیال کنید که بی اختیاری ادرار تنها مشکل کودکان و نوجوانان است اما باید بدانید که این عارضه در کودکان و نوجوانان کاملا طبیعی است و در بزرگسالان نشان دهنده مشکل است. قبل از اینکه به توضیح کلی این بیماری بپردازیم خوب است بدانید زمانیکه به این بیماری مبتلا شدید باید به پزشک اورولوژیست و در مواردی به دکتر زنان مراجعه کنید. برای دریافت نوبت پیشنهاد می‌کنیم ازپزشک کمک بگیرید و درمان شوید. همچنین برای داشتن مشاوره صوتی و یا تصویری می‌توانید از وب سایت و اپلیکیشن کمک بگیرید و ویزیت آنلاین دکتر داشته باشید. بی ‌اختیاری ادرار یا از‌دست ‌دادن کنترل مثانه، یک مشکل رایج و اغلب آزار دهنده است. شدت آن از نشت گهگاهی مقدار کم ادرار در هنگام سرفه یا عطسه، تا داشتن احساس فوریت دفع ادرار متغیر است.

 

ویزیت دکتر آنلاین
ویزیت دکتر آنلاین

 

انواع بی اختیاری ادرار

بی ‌اختیاری ادرار یک علامت است که می‌‌تواند ناشی از عادات روزمره، بیماری یا مشکلات جسمی باشد. از این‌رو ارزیابی کامل توسط پزشک و داشتن ویزیت آنلاین دکتر می‌تواند به تعیین اینکه چه چیزی منشا بی ‌اختیاری ادرار است، کمک کند.

در ادامه به بررسی انواع بی اختیاری ادرار خواهیم پرداخت:

  1. بی ‌اختیاری فشاری: انجام بعضی کارها که بر مثانه فشار وارد کند مانند سرفه، عطسه، خنده، ورزش یا بلند کردن اجسام سنگین.
  2. بی‌اختیاری همراه با فوریت دفع: نیاز ناگهانی و شدید به ادرار کردن که منجر به دفع غیرارادی ادرار ‌شود.
  3. بی‌اختیاری سرریز شونده: زمانیکه مثانه‌ به‌طور کامل تخلیه نمی ‌شود، فرد مکررا یا مداوم دفع ادرار دارد.
  4. بی‌اختیاری عملکردی: اختلال فیزیکی یا ذهنی مانع از رسیدن در زمان مناسب به توالت می‌شود. برای مثال، اگر مبتلا به آرتروز شدید باشید، ممکن است با سرعت کافی قادر به گشودن دکمه‌ی شلوارتان نباشید.
  5. بی‌اختیاری ترکیبی

مقالات مرتبط: دکتر آنلاین اورولوژی برای درمان پروستات

 

علت بی اختیاری ادرار

از علت بی اختیاری ادرار می توان به مصرف برخی غذاها و نوشیدنی ها که محرک مثانه هستند اشاره کرد. غذاها و نوشیدنی‌هایی چون الکل، کافئین، نوشیدنی‌‌های گازدار، آب گازدار، شیرین‌کننده‌های مصنوعی، شکلات، فلفل تند، غذاهای سرشار از ادویه، شکر یا اسید، میوه‌ها به ‌ویژه مرکبات، داروهای قلب و فشار خون، آرام‌بخش‌ها، شل‌کننده‌های عضلانی، دوزهای بالای ویتامین  C و …

بی ‌اختیاری ادرار ممکن است به علت بیماری که به‌راحتی قابل درمان است ایجاد شود. بیماری هایی چون عفونت ادراری و یبوست. عفونت‌ها می‌تواند باعث تحریک مثانه و احساس دفع شدید و فوری ادرار و بعضی اوقات بی‌اختیاری، شوند. مدفوع فشرده و سفت در رکتوم باعث می‌شود که این اعصاب بیش ‌از ‌حد فعال شده و فرکانس دفع ادرار را افزایش دهند. افزایش سن و یائسگی هم از علت بی اختیاری ادرار هستند. در این زمان ویزیت آنلاین دکتر پیشنهاد می شود.

درمان بی اختیاری ادرار
درمان بی اختیاری ادرار

 

علت بی اختیاری ادرار در زنان جوان و مردان چیست؟

زنان جوان به علت‌های مختلفی می‌توانند به بی‌اختیاری ادرار مبتلا شوند. وظیفه ماهیچه‌ های کف لگن این است که از ریزش ناخواسته‌ی ادرار پیشگیری کنند. اگر این ماهیچه‌ها ضعیف شوند، فرد به بی اختیاری ادراری مبتلا می‌ شود. علت‌هایی که ممکن است باعث بروز این مشکل شوند جدا از بیماری هایی که پیش تر اشاره کردیم، نخوردن گوشت و عدم جذب پروتئین‌های کافی، ورزش نکردن و حاملگی و زایمان است. شرایطی که برای زنان می‌تواند باعث بروز بی اختیاری در ادرار شود شامل موارد زیر می شود:

بارداری: تغییرات هورمونی و افزایش وزن جنین که می‌تواند منجر به بی‌اختیاری ادراری فشاری شود.

زایمان: زایمان طبیعی می‌تواند باعث ضعیف شدن عضلات کنترل‌کننده مثانه و همچنین آسیب به اعصاب و بافت حمایتی مثانه و در نهایت منجر به (پرولاپس) افتادگی مثانه شود.

ممکن است بی اختیاری ادرار در مردان به علت بیماری‌های مختلف مانند ام اس یا برخی از عفونت‌ها باشد.

 

یکی از خدمات فوق‌العاده سامانه از پزشک که باعث محبوبیت آن در بین بیماران و پزشکان عزیز شده است امکان دریافت ویزیت پزشک آنلاین و یا مشاوره پزشک تصویری می‌باشد در واقع سامانه ازپزشک با قرار دادن این خدمات ارزشمند در سامانه خود باعث شده تا در هر مکانی و هر زمانی بتوانید به راحتی از این خدمات استفاده نمائید. فقط کافی است همین الان اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات این مجموعه برخوردار شوید.

 

درمان بی اختیاری ادرار

درمان بی اختیاری ادرار بستگی به علت آن دارد. اگر علت بی اختیاری ادرار بیماری باشد، با درمان بیماری می‌توان علامت را برطرف کرد. اما اگر علت ایجاد بی اختیاری ادرار، ضعف ماهیچه باشد، تقویت ماهیچه‌ها می‌تواند به درمان این مشکل می‌پردازد. برای افتادگی مثانه هم در زمان ویزیت آنلاین دکتر ،جراحی می‌تواند آخرین گزینه برای درمان بی اختیاری ادرار باشد. درمان بی ‌اختیاری ادرار به نوع بی‌اختیاری، شدت و علت آن بستگی دارد و ممکن است درمان ترکیبی مورد نیاز باشد. اگر یک بیماری باعث ایجاد بی اختیاری در شما شود، ابتدا پزشک باید آن بیماری را درمان ‌کند. بعد از داشتن ویزیت آنلاین دکتر، استفاده از برخی تکنیک‌ها می‌تواند مناسب باشد. برای مثال تمرین کنید که از زمان احساس نیاز به دفع فوری به مدت ۱۰ دقیقه خودتان را نگه دارید. ورزش کگل را انجام دهید. ادرار کردن طی دو مرحله یعنی پس از یک‌بار ادرار، چند دقیقه صبر کرده سپس ادرار کنید.

 

بی اختیاری ادرار
بی اختیاری ادرار

 

برای درمان بی اختیاری ادرار چه بخوریم؟

می‌توان با خوردن برخی مواد غذایی و در کنار آن مصرف برخی از داروها، به درمان بی ‌اختیاری ادرار پرداخت. برای کسانی که مثانه تحریک پذیر دارند، استفاده از داریفناسین می‌تواند موثر باشد و از اسپاسم عضلات پیشگیری کند و بی ‌اختیاری ادرار را بهبود ببخشد.
استفاده از سیاه‌دانه کوبیده‌شده در یک لیوان شیر هم می‌تواند بی اختیاری ادراری را بهبود ببخشد. همچنین گیاهان تانن دار و گیاهانی که مزاج گرمی دارند، می‌توانند در بهبود علامت بی‌اختیاری ادرار موثر باشند.
داروهایی که برای درمان بی‌اختیاری ادرار در سالمندان مورد استفاده قرار می‌گیرند، شامل موارد زیر هستند:

  1. تولترودین
  2. اکسی بوتینین
  3. وزیکر
  4. یوریناسین
  5. دی سیکلومین
  6. سولیفیناسین
  7. میرابگرون

 اگر بی ‌اختیاری ادرار فعالیت‌های روزانه‌ی شما را تحت تاثیر قرار داده‌ است، ازپزشک ویزیت آنلاین دکتر بگیرید. در اکثر افراد، تغییر ساده‌ سبک زندگی یا درمان طبی می ‌تواند موجب کاهش ناراحتی یا توقف بی‌اختیاری ادرار شود.

 

منابع علمی این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس Turnstile CloudFlare مورد نیاز است که مشمول سیاست حفظ حریم خصوصی CloudFlare و شرایط استفاده است.

برای دیدن نوشته هایی که به دنبال آن هستید تایپ کنید